Zoeken
  • Fenna

Zagen, sjouwen, kloven en stoken.

Mensen die onze camper voor het eerst zien, vinden het heel gek dat er een houtkachel in staat. Wij vinden het heel normaal, want je hebt geen diesel of stroom nodig om het binnen toch lekker warm te maken. Mama vroeg laatst aan mij: "Wil je liever op een knopje drukken, dat het dan warm wordt, of wil je liever houtjes zoeken in het bos, die in de kachel stoppen en dat het dan lekker warm wordt?!"

Ik heb liever een houtkachel, want als we houtjes gaan verzamelen (wat we vaak moeten doen), dan helpt iedereen gezellig mee, zelfs Isolde. Ze kan al takjes in een zak stoppen!


Papa zaagt altijd de takken uit de bomen, laatst had hij een hele lange zaag gemaakt, zodat we ook de hoge takken konden afzagen. Ik help dan meestal om ze naar de bus te sjouwen. Papa of mama zaagt dan de lange takken in kleine stukjes en die moeten dan gekloofd worden. Kloven is dat je iets door midden hakt, dan kan de binnenkant van de tak goed drogen. Ik wil ook graag een keer kloven, maar dat mag ik nog niet. Ik heb wel al een eigen mes, een Opinel (dat is een mes die je in elkaar kan klappen, die heb ik gekregen toen ik 2 jaar werd). Alba en ik zeggen altijd Opinelletje! Als Isolde 2 jaar wordt, krijgt ze net als ons, ook een Opinelletje, ik weet alleen nog niet welke kleur. Ik heb een groene en Alba een rose.

In de zomer word ik 6 jaar, ik denk dat ik dan een bijl voor mijn verjaardag vraag of misschien toch iets van Lego, dat weet ik nog niet...


Ohja, na het kloven gaan de takken in een zak en die zakken hangen we bij de kachel. Soms kunnen ze al na een dag drogen de kachel in en dan hebben wij het weer lekker warm.

Ik heb er foto's van gemaakt, dan weten jullie hoe we dat doen!28 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

Laponia

sauna