Zoeken
  • Fenna

vis vis en nog eens vis

We zijn er!

Vanuit Denemarken reden we over een hele lange brug en nu zijn we in Zweden!

Omdat we allemaal honger hebben en het brood op is, stoppen we bij een grote supermarkt.

In Zweden hebben ze heel veel soorten crackers, die noemen ze knåckebrød. Grappig hè?! Ze zijn groot en rond en op het papier wat er omheen zit, staan rode paardjes, of een tekening van een bakker met een lange stok, of iets anders er op, maar dat weet ik niet meer.

De Zweedse mensen houden van vis, vooral haring vinden ze lekker. In de winkel staan wel duizend potjes haring. Als we weer in de bus zijn, eten we knåckebrød met haring. We vinden het allemaal lekker, Isolde ook. Isolde houdt wel van dit soort gekke dingen. Olijven vindt ze ook lekker of uhm humus. Ik ook hoor, maar Isolde is nog maar een baby.

Na een stukje rijden, vinden we een mooie plek om te slapen. Het is nog niet donker, dus gaan we even wandelen. Het is een heel rustig dorpje. Ik zeg tegen mama: “leuk hè, dat hier geen auto’s rijden, dat is net als vroeger”. Mama moet daar om lachen, ze zegt dat ik niet weet hoe het vroeger was.


De volgende dag gaan we naar Gothenborg, daar is een museum en een aquarium.

We zien Clownsvissen, zeepaardjes, zeesterren en nog veel meer.

Heel veel mooie gekleurde vissen, zulke mooie vissen heb ik nog nooit gezien, zelfs niet in een potje!43 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

Laponia

sauna