Zoeken
  • Fenna

Op weg naar het noorden.

Bijgewerkt: 12 feb 2018

Het nieuwe jaar is net begonnen en we zijn onderweg! We gaan naar het noorden. Ik weet waar het noorden is, dan steek ik m’n arm hoog in de lucht, wijs naar boven en roep: “daar is het noorden!” Vorige reis waren we beneden, in het zuiden en nu gaan we naar boven, naar de sneeuw!

Als mama aan Alba vraagt, waar gaan we naar toe? Dan roept ze heel hard: “ZWEEEDUH en daar gaan we sneeuwballen tegen papa z’n billen gooien!” daarna lacht ze heel hard…


Mijn oma heeft voor ons alle drie superwarme mutsen gemaakt. Ze zegt dat het heel koud gaat worden, daar in het noorden. Het zijn mooie mutsen. Als we ze op hebben, maken we grapjes en zeggen we tegen elkaar “hé, er zit een konijn op je hoofd!” cdv Ik ben dol op grapjes maken, Alba ook.


Deze week zijn we twee keer met een hele grote boot mee geweest. De camper past er gemakkelijk op. De eerste keer moesten we in de camper blijven, de boot bracht ons naar Glückstadt, dat betekent “geluksstad”, dat vind ik wel een mooie naam.


De tweede keer hoefden we niet in de auto te blijven, we gingen naar boven. Daar was zelfs een winkel, een restaurant en zo’n ding met een knijper, waar je centjes in moet stoppen. Als je dat goed doet, dan kan je iets winnen. Papa houdt wel van deze spelletjes, ik ook. We gingen het proberen, maar we hadden niets gewonnen.

En toen ineens waren we aan de overkant, in een nieuw land: Denemarken!
59 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

Laponia

sauna