Zoeken
  • Fenna

Denemarken, van krijtrotsen tot lego-winkel.

Bijgewerkt: 12 feb 2018

In Denemarken vonden we een mooie plek. Er waren hele hoge rotsen, krijtrotsen noemen ze die. Toen papa klein was, was hij hier met opa en oma en toen viel er een steen naar beneden die bijna op papa z’n hoofd gevallen was! Daarom leek het mij wel een goed idee om mijn fietshelm op te zetten, want ik wilde niet dat er een steen op mijn hoofd zou komen. Papa zei dat dat niet nodig was.

Er was een lange trap naar beneden met wel 500 treden. Ik heb ze niet geteld hoor, dat stond op een bordje bij de trap. Op het strand lagen kleine steentjes, die waren helemaal wit, je kon er mee tekenen, net als een stoepkrijtje.

Nadat we een paar dagen bij de rotsen gebleven waren, gingen we naar Kopenhagen, dat is de hoofdstad van Denemarken.

In de Oude Haven, waar we een lekker visje met patat aten, zijn heel veel mooie gekleurde huizen, in heel Denemarken eigenlijk. Als we aan het autorijden zijn, doen we vaak spelletjes, zoals “wie het eerst een … ziet”. Dan verzinnen we gekke kleuren voor huizen, zoals geel, rose (dat is Alba’s lievelingskleur) of lichtgroen en dan vinden we die ook nog!

Het leukste in Kopenhagen was de Lego-winkel, alles wat je zag, was gemaakt van Lego. Een motor, een pop die groter dan papa en mama was, allemaal gemaakt van die kleine steentjes.

Als Isolde wat groter is, mogen wij ook met Lego spelen, tot die tijd spelen we lekker met Duplo!


52 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Laponia

sauna